*Vecičky sú predávané aj mimo eshop, môže sa stať, že kúsok, o ktorý ste mali záujem, už nebude k dispozícií * Doprava zadarmo od sumy 99€ pri hmotnosti zásielky do 10kg - platí len pre SR a ČR

Živé kvety verzus bezúdržbové ikebany

 

Bezúdržbové umelohmotné ikebany na hroby majú množstvo výhod, ktoré ich robia atraktívnou alternatívou k živým kvetom.

 

Krása živých kvetov je nespochybniteľná. 

Chryzantéma púčik v kesTra štýle 

 Ich čerstvé farby, vôňa a prirodzený vzhľad prinášajú na hrobčeky pokoj a úctu. Avšak, živé kvety vyžadujú pravidelnú starostlivosť. Aby si zachovali svoju krásu, potrebujú byť zalievané, občas prihnojované a musia sa odstraňovať zvädnuté listy a kvety. Tento proces je časovo náročný a vyžaduje pravidelnú prítomnosť na mieste.

V dnešnom svete však nie každý má možnosť chodiť na hrobčeky svojich blízkych raz do týždňa. Mnoho ľudí žije a pracuje ďaleko od miesta posledného odpočinku svojich blízkych, čo značne sťažuje pravidelnú údržbu živých kvetov. Časté cestovanie a pracovné povinnosti môžu znemožniť časté návštevy cintorínov.

Bezúdržbové umelohmotné ikebany preto predstavujú praktické riešenie. Ich výhody zahŕňajú:

  1. Trvácnosť: Umelohmotné kvety si zachovajú svoj tvar a farbu po celé mesiace až roky, bez ohľadu na počasie. Nepodliehajú vysychaniu, mrazu ani priamemu slnku, čo znamená, že aj po dlhej dobe budú vyzerať rovnako krásne ako v deň, keď boli umiestnené.
  2. Bezúdržbovosť: Na rozdiel od živých kvetov, umelohmotné ikebany nevyžadujú žiadnu starostlivosť. Nemusíte sa starať o zalievanie, odstraňovanie suchých listov alebo kvitnúceho odpadu. Týmto spôsobom sa ušetrí čas, ktorý by ste inak museli venovať údržbe.
  3. Estetická konzistencia: Umelohmotné kvety si zachovávajú svoj estetický vzhľad bez ohľadu na ročné obdobie alebo poveternostné podmienky. Poskytujú stabilnú a vždy upravenú dekoráciu, čo môže byť pre pozostalých upokojujúce.
  4. Finančná úspora: Hoci počiatočná investícia do umelohmotných ikebán môže byť vyššia, z dlhodobého hľadiska sú nákladovo efektívnejšie, pretože nevyžadujú pravidelnú výmenu ani nákup nových kvetov.

Pre mnoho ľudí predstavujú bezuúdržbové umelohmotné ikebany ideálne riešenie, ktoré spája úctu a krásu s praktickosťou a trvanlivosťou. Sú dôstojným spôsobom, ako si uctiť pamiatku svojich blízkych, bez nutnosti pravidelnej starostlivosti, ktorú si často nemôžu dovoliť kvôli vzdialenosti alebo časovým obmedzeniam.

Autor textu, foto a úprava - Jahvodková Zuza - kesTra(c)