*Vecičky sú predávané aj mimo eshop, môže sa stať, že kúsok, o ktorý ste mali záujem, už nebude k dispozícií * Doprava zadarmo od sumy 99€ pri hmotnosti zásielky do 10kg - platí len pre SR a ČR

Drobné recy ikebany...taký malý zázrak...

Drobné recy ikebany...taký malý zázrak...

 Zázrak zrecyklovaných kúskov: Malé ikebany zo série Emma s anjelikom a niekoľko ďalších

V tomto príspevku sa pozrieme na kúzlo recyklácie a kreativity, ktoré v sebe nesie táto pôvabná malá ikebana. V čase, keď udržateľnosť a šetrnosť k prírode naberajú na význame, prinášame príbeh o tom, ako aj drobné dekorácie môžu byť vytvorené s ohľadom na životné prostredie.
Autor foto - Jahvodková Zuza / kesTra(c)

 

 

Ikebana s anjelikom: Spomienka a krása v jednom

Na prvý pohľad vás zaujme nežný biely anjelik, ktorý stojí na vrchole tejto jedinečnej ikebany. Anjelik je jedinou novou a nepoužitou vecou v celej kompozícii, symbolizuje čistotu a nevinnosť. Avšak skutočné čaro tejto ikebany sa skrýva v jej základoch a použitých materiáloch.

Recyklácia srdcom

Sklenená nádobka, na ktorej je ikebana aranžovaná, má svoj vlastný príbeh. Pôvodne to bola nádoba na sviečku, ktorá po vyhorení našla nový účel. Namiesto toho, aby skončila v odpade, bola  očistená a použitá ako základ pre túto dekoráciu. Jej zaujímavá textúra v štýle brutalizmu bola vytvorená obyčajnou servítkovou technikou. Lesklý zlato – strieborný face-lift dodala farba v spray.

Kvety a zeleň, ktoré zdobia ikebanu, sú tiež výsledkom recyklácie. Pochádzajú zo zbytkov väčších nových kytíc, ktoré som použila v iných, väčších aranžmánoch.  Jemné ružové kvety, spolu so zelenými lístkami, vytvárajú harmonický kontrast a dodávajú celému dielu jemnosť a život.

Kreativita bez hraníc

Tento projekt je dôkazom toho, že aj zdanlivo nepotrebné veci môžu byť transformované na niečo krásne a hodnotné. Stačí trocha kreativity a ochota dať veciam druhú šancu. Malá ikebana s anjelikom je viac než len dekorácia – je to symbol lásky, spomienky a úcty k prírode.

Záver

Kým nový biely anjelik prináša čistotu a nový začiatok, zrecyklované sklo a kvety ukazujú, že krása môže prameniť aj zo zvyškov vecí, ktoré sme použili  niekde inde. . Táto malá ikebana je nielen vizuálne pôsobivá, ale aj hlbokým odkazom na význam udržateľnosti a recyklácie v našom každodennom živote.

Pozývame vás, aby ste sa inšpirovali a skúšali vytvárať vlastné umelecké diela z materiálov, ktoré by inak skončili zabudnuté. Pretože aj v malých krokoch k udržateľnosti sa skrýva veľký potenciál pre zmenu.

Autor textu a foto – Jahvodková Zuza / kesTra©