*Vecičky sú predávané aj mimo eshop, môže sa stať, že kúsok, o ktorý ste mali záujem, už nebude k dispozícií * Doprava zadarmo od sumy 99€ pri hmotnosti zásielky do 10kg - platí len pre SR a ČR

🕯 Bezpečnosť nadovšetko, nielen počas Dušičiek 🍀

Bezpečné používanie horiacich sviečok 🕯🕯🕯 a kahancov nielen počas Dušičiek alebo bezpečnosť nadovšetko 🍀

Dušičky sú čas, kedy si pripomíname našich zosnulých, a jednou z tradičných foriem uctenia ich pamiatky je zapálenie sviečok na hrobčekoch. Hoci tieto horiace sviečky prinášajú dojem pokoja a úcty, je dôležité pamätať na bezpečnosť, aby sme predišli možným nehodám, ako sú požiare alebo poškodenie hrobčeka.

Jedným z najčastejších problémov je používanie náplní sviečok, ktoré sú len v plastovom obale. Takýto plast sa môže ľahko prehnúť, roztopiť a v horšom prípade spôsobiť požiar alebo poškodiť povrch hrobu. Preto je dôležité tieto plastové obaly vždy umiestniť do bezpečnejších nádob, ako sú  kahance a lucerny so sklenenou výplňou.

 ##PRODUCT-WIDGETS-33976##

Sklenené kahance a lucerny sú nielen bezpečnejšie, ale aj praktickejšie. Ponúkajú ochranu pred vetrom, dažďom a inými nepriaznivými vplyvmi počasia, čo zaručuje, že sviečka bude horieť dlhšie a stabilnejšie. Tieto lucerny sú dostupné v širokej škále tvarov, vzorov a farieb, čo umožňuje každému nájsť tú pravú podľa svojho vkusu a v súlade s estetikou hrobčeka. Či už preferujete jednoduchý, klasický dizajn alebo bohato zdobené lucerny, výber je naozaj veľký.

  ##PRODUCT-WIDGETS-33977##

Okrem estetického prínosu je veľkou výhodou aj ich dlhá životnosť. Lucerna môže slúžiť roky, pričom stačí len vymieňať sviečkové náplne. Tento spôsob je nielen bezpečný, ale aj ekologický, pretože minimalizuje zbytočný odpad.

Pri uctení pamiatky našich blízkych myslime aj na bezpečnosť a ochranu hrobov. Výber sklených kahančekov alebo lucerien je zodpovedný krok, ktorý predchádza nebezpečenstvám a zároveň vytvára dôstojnú atmosféru na mieste posledného odpočinku.

Autor textu a fotografií - Jahvodková Zuza / kestra (c)